
Kanal Tedavileri
Travma görmüş veya çürümüş dişler zamanında tedavi edilmez ise diş yüzeyinde yıkımlar olacağı gibi, ağız içindeki mikroplar da dişi besleyen pulpanın yani damar-sinir ağının bulunduğu bağ dokusunda iltihap oluşturur. İltihaplanma ağrı ve ödem ile başlar. Diş gibi sert bir yapıyla çevrelenmiş bağ dokusunda ödemin yayılması mümkün olmaz ve bu durum dişteki ağrının daha şiddetli hale gelmesine sebep olur.
Tedavi Süreci:
- Başlangıç olarak kademeli lokal anestezi ile ağrının önüne geçilir, tedavi aşırı ağrılı geçmez.
- Dişteki çürüme dolgu ile kurtarılamayacak durumda ise (şiddetli ağrı oluyorsa), iltihaplı pulpayı temizlemek için kanal tedavisi yapılır.
- Enfekte olan doku alındıktan sonra ağrınız zamanla azalacaktır. İşlem uygulanan bölgede, birkaç gün hassasiyet olabilir.
- Bu tedavi ile problemli diş kurtarılabilir. Dişi çekmek son tercihtir.
Kanal tedavisi aşamasına gelmiş diş ihmal edilmemelidir. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verecektir. Çene kemiğinde iltihaplanma ve erime (apse) başlatabilir. Tedavi gerektiren dişin pozisyonuna göre; kulak, göz, çene altı ve burunda ağrı ve şişliğe yol açabilir.
Şüpheniz var ise, enfeksiyonu önlemek ve dişinizi kurtarmak için bir an önce uzman hekim muayenesine gelmenizi öneriyoruz.

Kanal tedavisine ihtiyacım olduğunu nasıl anlarım?

Kanal tedavisi sonrası endokrona hangi durumlarda gerek vardır?
Endokron; kanal tedavisi görmüş dişin, üst yapısına oturtulan kron kaplama işlemidir.
Kanal tedavisi sırasında dişteki canlı doku alındığı için, tedavi sonrasında diş kırılmaya yatkın olabilir. Dişin kalan yapısını güçlendirmek için endokron uygulanması önerilir.
Böylece diş yapınız korunur, çiğneme gibi hareketleri daha rahat yapabilirsiniz.

Dental ağrılar hiçbir zaman normal değildir. Eğer ciddi diş ağrınız varsa, diş kökünüzde enfeksiyon olabilir. Durumunuzu değerlendirmek ve çözüm sağlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Neredeyiz?
Bize Ulaşın
+90 (532) 468 73 43